Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 5 Φεβρουαρίου 2017

Guardian: Ελληνική κρίση, ένα δράμα που δεν θα έχει καλό τέλος

Guardian: Ελληνική κρίση, ένα δράμα που δεν θα έχει καλό τέλος

Βάλτε σε ένα δωμάτιο τρία άτομα που δεν αντέχουν το ένα το άλλο και καταδικάστε τα να μείνουν εκεί για μια αιωνιότητα βασανίζοντας ο ένας τον άλλον, ενώ θα παρακολουθείτε την μακάβρια εξέλιξη της ιστορίας. Τι έχουμε τότε; Διερωτάται ο αρθρογράφος της Guardian Λάρι Έλιοτ θέλοντας να παρομοιάσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους με το θεατρικό έργο του Ζαν Πολ Σαρτρ «Κεκλεισμένων των Θυρών».

Στο δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βόλφγκανγκ και η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάζονται ως «καταραμένες ψυχές» που διαπληκτίζονται σε ένα δωμάτιο για μία αιωνιότητα, ενώ προσθέτει και ένα νέο παράγοντα, τον Ντόναλντ Τραμπ τον οποίον μάλλον δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Έλιοτ παρουσιάζει το «έργο» και τον ρόλο των τεσσάρων πρωταγωνιστών. Αρχίζει με την ελληνική οικονομία η οποία έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την αξιολόγηση λόγω των διαφωνιών που συνεχίζουν να υπάρχουν.
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποχώρησε στην πίεση των δανειστών το καλοκαίρι του 2015 αν και προεκλογικά είχε πρόγραμμα κατά της λιτότητας, συμφώνησε τελικά σε πιο δρακόντειους όρους διάσωσης από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. «Για έναν αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων, ο Τσίπρας δεν είναι πλέον αντικομφορμιστής. Είναι απλά ένας ακόμη άνθρωπος με κοστούμι», γράφει χαρακτηρίστηκα ο κ. Έλιοτ, ενώ υπενθυμίζει την ένταση που προκλήθηκε από το μποναμά 

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube