Weather Icon
Γερμανία , Ελλάδα 26 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανικά εύσημα για την κυβέρνηση Τσίπρα

Γερμανικά εύσημα για την κυβέρνηση Τσίπρα

Γερμανικά εύσημα για την κυβέρνηση Τσίπρα

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Και ξαφνικά καλά λόγια για την κυβέρνηση Τσίπρα από το Βερολίνο, και μάλιστα από υφυπουργό του Σόιμπλε. Ο λόγος για τον Γεν Σπάν που σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF) είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔNT) η οποία να μην απαιτεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή το θέμα του χρέους, αλλά το πώς θα επιτευχθεί ανάπτυξη».
Ο χριστιανοδημοκράτης υφυπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης: «Η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». 
«Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί. Η συζήτηση όμως γύρω από ένα ενδεχόμενο κούρεμα τους ελληνικού χρέους θα θεωρείτο ως αδικία από χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία», κατέληξε ο Γερμανός υφυπουργός. 

http://www.pontos-news.gr/article/160727/germanika-eysima-gia-tin-kyvernisi-tsipra

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube