REAL TIME |

Ο εφιάλτης του διαμελισμού πάνω από την Άγκυρα – Διαβάστε ποιος το λέει!

Ο εφιάλτης του διαμελισμού πάνω από την Άγκυρα – Διαβάστε ποιος το λέει!
Του Σάββα Καλεντερίδη

Υπάρχει μια απαράβατη αρχή στην ανάλυση: Ουδείς γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα που έχει μια χώρα, από την ίδια και τους επιτελείς της. 
Υπακούοντας στην αρχή αυτή, παραθέτουμε μεταφρασμένο άρθρο του Φικρέτ Μπιλά, ο οποίος είναι από τους σοβαρότερους αρθρογράφους, με ισχυρότατες προσβάσεις στο τουρκικό κράτος, το στρατό και την κυβέρνηση
Το άρθρο το εκτιμούμε ως τόσο σοβαρό, που είναι από κείνα που αξίζει να το «κόψει» κανείς και να το βάλει στο συρτάρι του, πάνω-πάνω, για να παρακολουθεί καλύτερα τις εξελίξεις, που στην κυριολεξία είναι προ των πυλών!!!
Το γιατί το αντιλαμβάνεται κανείς διαβάζοντάς το.
Καλή μελέτη και καλό ιστορικο-γεωπολιτικό διαλογισμό!
Μήπως έχουν κάνει κάποια μυστική συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία και την Τουρκία;
«Η καυτή αμφιβολία που κυριαρχεί στην Άγκυρα»
Η Νέα Συρία
Ένα θέμα στο οποίο λαμβάνουν χώρα κρίσιμες εξελίξεις, είναι η Συρία. Μετά τη σύνοδο στην Αστάνα, που πραγματοποιήθηκε με καθοριστική συμβολή της Τουρκίας, το προσχέδιο συντάγματος της Συρίας που κυκλοφόρησε χωρίς καν να το γνωρίζει η Τουρκία, καθώς και οι επαφές που ακολούθησαν την Αστάνα, μεταξύ της Ρωσίας και του PYD και μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, είναι ζητήματα άξια προσοχής.
Καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Τουρκίας για να εμποδίσει την δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου από το PKK στα βόρεια της Συρίας και για να απομακρύνει τον ISIS από τα τουρκοσυριαά σύνορα, έχουν έλθει στο προσκήνιο οι επαφές που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μαγειρεύουν ένα σύνταγμα για τη Συρία, το οποίο θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube