Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 19 Φεβρουαρίου 2017

Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

REUTERS/POOL
Οι υπουργοί Εξωτερικών, της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν, της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία επιτεύχθηκε μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού και θα εφαρμοστεί τη Δευτέρα.
«Την 20η Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ το καθεστώς της εκεχειρίας και θα ξεκινήσει επίσης η απόσυρση των βαρέων όπλων. Υποστηρίζουμε ενεργά αυτήν την απόφαση και προφανώς εκφράζουμε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή, η αποτυχία δεν επιτρέπεται», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. 

Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τους ομολόγους του της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν, της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν ήταν «καθόλου» ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube