Αλβανία , Γενικά θέματα 2 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί πολιτική κρίση στην Αλβανία

Πολιτική κρίση στην Αλβανία προκαλεί η υπόθεση του Κλεμέντ Μπ., γνωστού στον Τύπο ως «Εσκομπάρ των Βαλκανίων». Φέρεται ως επικεφαλής πανευρωπαϊκού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και διαφεύγει επί μήνες τη σύλληψη. Μόλις τη Δευτέρα, εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση της Αλβανίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιλι Μανιάνι, ύστερα από υπονοούμενα που άφησε σε συνέντευξή του για διασυνδέσεις αξιωματικών της αλβανικής αστυνομίας με το περιβάλλον του 46χρονου. Για την ίδια υπόθεση, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Μπουγιάρ Νισάνι συγκαλεί αύριο το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε η επικήρυξη του Κλεμέντ Μπ.


Τα στοιχεία για την πιθανή ανάμειξη του 46χρονου σε δίκτυο διακίνησης χασίς από την Αλβανία στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη με νταλίκες διεθνών μεταφορών προέκυψαν από έρευνα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής. Η πολύμηνη μυστική έρευνα είχε κωδική ονομασία «Ανάβασις» και το πρώτο σκέλος της ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο με τη σύλληψη στη Ζάκυνθο Ελλήνων και Αλβανών που σκόπευαν να εξαγάγουν 650 κιλά χασίς από την Αλβανία στη Νορβηγία μέσα σε νταλίκα με πορτοκάλια.


Ως αρχηγικά μέλη του πανευρωπαϊκού δικτύου είχαν περιγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ. δύο υπήκοοι Αλβανίας. Ο πρώτος, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη διανομή των φορτίων του χασίς, ήταν κάτοικος Βελγίου και ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας στην περιοχή Zaventem. Συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες από Βέλγους αστυνομικούς. Ο δεύτερος ήταν ο Κλεμέντ Μπ., που συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη και στη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται με το κωδικό όνομα «Kelly». Ο 46χρονος κατείχε το πόστο του διευθυντή Μεταφορών στην περιφέρεια των Αγ. Σαράντα και σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα στον Τύπο της Αλβανίας διέθετε ισχυρά ερείσματα στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube