Weather Icon
Συρία , Τρομοκρατία 13 Φεβρουαρίου 2017

Η Blackwater Της Τζιχάντ


των Rao Komar, Christian Borys, Eric Woods

Βαριά οπλισμένοι και επιδέξια εξοπλισμένοι με πανοπλίες σώματος και βαλλιστικά κράνη, οι άντρες μπορεί να θεωρηθεί ότι υπερασπίζονται ανθρακαποθήκες, ότι κάνουν εφόδους σε κτήρια, ακόμα και ότι στέκονται δίπλα σε πίνακες δίνοντας μαθήματα τακτικής. Παρόλο που οι τίτλοι αυτών των βίντεο στο YouTube είναι γραμμένοι στα Κυριλλικά ρωσικά, η μουσική που τα συνοδεύει είναι ένα α καπέλα ισλαμικό άσμα, γνωστό ως Νασίντ, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται από εξτρεμιστικές ομάδες σε ταινίες προπαγάνδας. Αλλά αυτοί οι άνδρες δεν είναι συνηθισμένοι τζιχαντιστές. Είναι μέλη της Malhama Tactical, της πρώτης, ιδιωτικής, στρατιωτικής και συμβουλευτικής εταιρίας τζιχαντιστών παγκοσμίως.
Η Malhama Tactical δεν είναι ένας τεράστιος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, όπως το περίφημο Blackwater (το οποίο τώρα ονομάζεται Academi). Αποτελείται από δέκα καλά εκπαιδευμένους μαχητές από το Ουζμπεκιστάν και τις ανήσυχες μουσουλμανικές, στην πλειοψηφία τους, δημοκρατίες του ρωσικού Καυκάσου. Αλλά το μέγεθος δεν είναι το παν στη συμβουλευτική στρατιωτική, ειδικά στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Malhama προωθεί τις μάχες της μέσα από απευθείας σύνδεσης πλατφόρμες και το αμείλικτο μάρκετινγκ έχει αποδώσει καρπούς: η διαδικασία πάλης και τα προγράμματα κατάρτισης της εταιρίας ανέπτυξαν τη φήμη της ανάμεσα στους τζιχαντιστές της Συρίας και στους θαυμαστές τους. Βοηθά επίσης ότι μέχρι τώρα η οργάνωση έχει εξειδικεύσει τις υπηρεσίες της, δίνοντας έμφαση στην ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και την αντικατάστασή του από μία αυστηρή, ισλαμική κυβέρνηση.

Για τη συνέχεια nonaligned.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube