Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 26 Ιανουαρίου 2017

Η στρέβλωση, η ιδεοληψία, η εμμονή, η αυτοκτονία

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurobank για την ελληνική οικονομία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ένα εκ των βασικών αποτελεσμάτων της μεγάλης υφέσεως της περιόδου 2008-2016 ήταν η σημαντική μεταβολή της συνθέσεως του ΑΕΠ της χώρας.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία που μνημονεύονται το μερίδιο της ιδιωτικής καταναλώσεως μεγάλωσε κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες, από 64,8% του ΑΕΠ το 2007 σε 69,9% το 2015 !!! Το ίδιο διάστημα η δημόσια κατανάλωση παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη (από 20,5% του ΑΕΠ μειώθηκε ελαφρά σε 20,1%). Ενώ ο όγκος του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου κατέρρευσε (από 26% σε 11,5% του ΑΕΠ).
Τα αντίστοιχα ποσοστά που αφορούν τους εταίρους μας είναι:
– για την ιδιωτική κατανάλωση 56,3% στην ΕΕ και 54,9% στην ευρωζώνη.
– για τον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου 19,5% στην ΕΕ και 19,7% στην ευρωζώνη.
Αν επιχειρηθεί μια σύγκριση των ελληνικών με τους αντίστοιχους δείκτες της ΕΕ και της ευρωζώνης, τα συμπεράσματα είναι καταλυτικά. Αναδεικνύουν τις στρεβλώσεις του ελληνικού υποδείγματος και υποδεικνύουν τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει η χώρα μας για έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη.
Ποια είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω στοιχεία και τις συγκρίσεις;

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube