REAL TIME |

Weather Icon

Η Ρωσία «προσφέρει» αυτονομία στους Κούρδους της Συρίας; – Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία «προσφέρει» αυτονομία στους Κούρδους της Συρίας; – Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις
Η Ρωσία «προσφέρει» αυτονομία στους Κούρδους της Συρίας; – Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία διαπραγματεύεται με σημαντικούς Κούρδους πολιτικούς στη βόρεια Συρία σχετικά με το αίτημα τους για δημιουργία ομόσπονδης επικράτειας στη βόρεια Συρία, στην περιοχή της Ροζάβα.
Η Μόσχα, γράφει το BasNews, προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τους Κούρδους της Συρίας σχετικά με το πολιτικό μέλλον του συριακού Κουρδιστάν, δηλαδή της Ροζάβα.
Παράλληλα η ρωσική κυβέρνηση λειτουργεί ως εγγυήτρια στις συζητήσεις των Κούρδων με τη συριακή κυβέρνηση.

Οι Κούρδοι διαπραγματεύονται με τη Δαμασκό τη δημιουργία ομοσπονδιακού συστήματος μέσα στη Συρία.
Ο Κούρδος πολιτικός Φερίντ Σεντούν μίλησε στο ρωσικό Sputnik το Σάββατο και παραδέχτηκε ότι είναι ένας από τους Κούρδους αντιπροσώπους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.
«Πριν κάποιες ημέρες Ρώσοι αντιπρόσωποι ήρθαν στο Καμισλί όπου είχαμε συζητήσεις. Σε συνέχεια αυτών των διαπραγματεύσεων πρόσφεραν την επέκταση της διαπραγματευτικής διαδικασίας κανονίζοντας συνάντηση με τη συριακή ηγεσία», είπε ο Φερίντ Σεντούν.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία κάλεσε τους Κούρδους αντιπροσώπους να μεταβούν στη ρωσική αεροπορική βάση στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια) για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.
Ο Κούρδος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η συνάντηση στη ρωσική βάση θα γίνει σε δύο ημέρες και στη συνέχεια εκείνος και ακόμα δύο ανεξάρτητοι Κούρδοι πολιτικοί θα μεταβούν στη Δαμασκό ώστε να συζητήσουν τις προτάσεις τους με τη συριακή ηγεσία.
Ο ρόλος της Ρωσίας, όπως είπε ο Σεντούν, είναι να δρα ως εγγυήτρια των διαπραγματεύσεων και να οικοδομήσει ισχυρότερες σχέσεις μεταξύ των Κούρδων πολιτικών και της συριακής κυβέρνησης.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους δέχτηκαν να συζητήσουν επειδή εγγυάται η Ρωσία. Η Ρωσία, όπως τόνισε, έχει ισχυρή επιρροή στη συριακή κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί ορισμένα δικαιώματα στον κουρδικό πληθυσμό της χώρας.
«Η Ρωσία μας λέει: Παραθέστε τις προτάσεις σας και θα τις συζητήσουμε με τη συριακή κυβέρνηση. Εάν η Δαμασκός σας προσφέρει την αυτονομία σας, συμφωνείστε σε αυτό. Το καθεστώς αυτονομίας είναι μια καλή ευκαιρία στις παρούσες συνθήκες», είπε ο Σεντούν στο Sputnik.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η Τουρκία δεν θέλει να ακούει κουβέντα σχετικά με τη δημιουργία αυτόνομου ή ομόσπονδου συριακού Κουρδιστάν και υποτίθεται ότι η Τουρκία με τη Ρωσία αυτή την περίοδο τα πάνε καλά. Εάν η Ρωσία υποστηρίζει την κουρδική αυτονομία τότε οι σχέσεις της με την Τουρκία εισέρχονται σε νέα τρικυμία. Και φυσικά ακόμα δεν έχουμε ακούσει τι λένε οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube