Weather Icon
Συρία , Τρομοκρατία 18 Ιανουαρίου 2017

Η μία μετά την άλλη οι ταπεινώσεις της Τουρκίας – Ο Άσαντ αποκλείει από τις συνομιλίες τους συμμάχους της Κατάρ και Σ. Αραβία

Η μία μετά την άλλη οι ταπεινώσεις της Τουρκίας – Ο Άσαντ αποκλείει από τις συνομιλίες τους συμμάχους της Κατάρ και Σ. Αραβία
Η συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ στις συνομιλίες για τη Συρία θα συζητηθεί όταν αυτές οι δύο χώρες σταματήσουν να υποστηρίζουν τους ενόπλους που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, απορρίπτοντας τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα. 

«Όταν το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία θα συζητήσουμε το θέμα της συμμετοχής τους στις συνομιλίες», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο που έχει έδρα το Λίβανο Al-Mayadeen, επικαλούμενο δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Φάισαλ Μεκντάντ.

Το Καζακστάν αναμένεται να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα για τη Συρία με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας. Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι δύο κύριοι σύμμαχοι του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία έχει υποστηρίξει την εξέγερση κατά του κ. Άσαντ, όπως και η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube