Γενικά θέματα 29 Ιανουαρίου 2017

Ο Τούρκος αρχηγός Χουλουσί Ακάρ επικεφαλής των κομάντο που προσέγγισαν τα Ίμια (βίντεο)

Ο Τούρκος αρχηγός Χουλουσί Ακάρ επικεφαλής των κομάντο που προσέγγισαν τα Ίμια (βίντεο)

(Φωτ.: haberturk.com)

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την κρίση στα Ίμια. Όπως αναφέρει το τουρκικό Επιτελείο Άμυνας, σήμερα το μεσημέρι στις 12 μία πυραυλάκατος από τη ναυτική διοίκηση Ακσάρ, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποίησε επίσκεψη στις βραχονησίδες Ίμια.
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.
Όπως τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, σκοπός της επίσκεψης του Ακάρ ήταν να προστατευτούν τα θαλάσσια συμφέροντα της χώρας, χωρίς να παραβαιάζονται οι αρχές της ειρήνης και της φιλίας. Και καταλήγει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσει τα συμφέροντά της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Από ελληνικής πλευράς, δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ότι ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρίσκονταν στο πολεμικό πλοίο. Ωστόσο, γίνεται γνωστό ότι στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στς βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube