REAL TIME |

Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Λίβανος 31 Ιανουαρίου 2017

Σημαντική εξέλιξη – Τον Α’ γύρο αδειοδότησης προκήρυξε ο Λίβανος

Σημαντική εξέλιξη – Τον Α’ γύρο αδειοδότησης προκήρυξε ο Λίβανος

Την προκήρυξη του πρώτου γύρου αδειοδότησης μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων ανακοίνωσε ο Λίβανος που περιλαμβάνει τρία τεμάχια κατά μήκος της διαφιλονικούμενης ζώνης με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Oil & Gas Journal του Χιούστον, ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας, Σεζάρ Αμπι Κχαλίλ ανακοίνωσε τη νέα μη δεσμευτική προκήρυξη ενδιαφέροντος, για πέντε από τα δέκα θαλάσσια τεμάχια. Τα τεμάχια 8, 9 και 10 περιλαμβάνονται στην περιοχή που διεκδικεί και το Ισραήλ. Μέσα στην προκήρυξη περιλαμβάνονται επίσης τα τεμάχια 1 και 4.

Η διαδικασία αδειοδότησης σταμάτησε το 2013. Αν και ο Λίβανος δεν παράγει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, εντούτοις το ενδιαφέρον για υπεράκτιες προοπτικές έχει αυξηθεί λόγω των μεγάλων ανακαλύψεων φυσικού αερίου στα ανοικτά του Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Η μη δεσμευτική προκήρυξη ενδιαφέροντος, που σταμάτησε το 2013 είχε προσελκύσει αιτήσεις από 52 εταιρείες από 25 χώρες.Ο νέος γύρος ανοίγει στις 2 Φεβρουαρίου με τελευταία ημέρα υποβολής τις 31 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 13 Απριλίου.
Πηγή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube