Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Ιανουαρίου 2017

Χαοτικό Τραμπ-ολίνο

Χαοτικό Τραμπ-ολίνο
Παντελής Σαββίδης

Ένα από τα αγαπημένα και γοητευτικά αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων είναι το Τραμπ-ολίνο. Ο αθλητής πηδάει πάνω σε μια επιφάνεια, και αφού αποκτήσει την κατάλληλη δύναμη, κάνει ασκήσεις στον αέρα. Το θέαμα είναι συναρπαστικό.

Με ασκήσεις στον αέρα δοκιμάζει ο νέος πλανητάρχης όχι μόνο τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους συμπατριώτες του. Οι οποίοι έχασαν τον μπούσουλα για το τι θέλει ο νέος πρόεδρός τους.
Στην αρχή όλοι πίστευαν πως ο ιδιόρρυθμος κ. Τραμπ μετά τη νίκη του στις εκλογές θα επανερχόταν στην κατεστημένη πολιτική οδό. Όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις:
Είναι τόσο εύκολο για έναν ιδιόρρυθμο πολιτικό να ανατρέπει τις παγκόσμιες ισορροπίες; Είναι τόσο εύκολο για έναν Αμερικανό πρόεδρο να επιβάλει την πολιτική του σε θεσμούς που θεωρούνταν το παγκόσμιο κατεστημένο; Πως είναι δυνατόν ένας πολυεκατομμυριούχος όπως ο Τραμπ να μιλά για τα λαϊκά στρώματα της Αμερικής, να παρουσιάζεται ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτά και να γίνεται πιστευτός; Και, κυρίως, να έχει παγκόσμια λαϊκή υποστήριξη;
Και όμως, όλα αυτά συμβαίνουν και επιβεβαιώνουν την άποψη πως αν υπάρχει λαϊκή θέληση τίποτε δεν μπορεί να της αντισταθεί.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube