Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Δεκεμβρίου 2016

Tesla: Ετοιμάζει μεγάλη μονάδα στην Ευρώπη

Tesla: Ετοιμάζει μεγάλη μονάδα στην Ευρώπη

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla σχεδιάζει την κατασκευή μεγάλης μονάδας παραγωγής στην Ευρώπη. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι σκληρός. Οι Πορτογάλοι έχουν τους δικούς τους λόγους να ελπίζουν.

Ακούγεται σαν παραμύθι, τουλάχιστον για τους Πορτογάλους. Οχήματα και μπαταρίες της καινοτόμου αμερικανικής Tesla “Made in Portugal”, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, πλήθος προμηθεύτριες εταιρίες. Το παραμύθι δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Ίλον Μασκ θα επιλέξει την Πορτογαλία και όχι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ισπανία που ερίζουν και αυτές για την μονάδα παραγωγής, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σε ανταγωνισμό πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Από τη στιγμή που η Tesla επιβεβαίωσε τις φήμες ότι προτίθεται να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα οι πορτογάλοι πολιτικοί ελπίζουν ότι η πλάστιγγα θα γύρει προς την χώρα τους. Δεν είναι λίγοι οι δήμοι που θεωρούν ότι έχουν τον ιδανικό χώρο για το «Gigafactory», όμως ονομάζει η αμερικανική εταιρία την σχεδιαζόμενη μονάδα παραγωγής. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους η αμερικανική επένδυση ύψους έως και 5 δις ευρώ θα δημιουργήσει 17.000 θέσεις εργασίας. Ο υπουργός Οικονομίας Μανουέλ Καλντέιρα Καμπράλ δηλώνει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την διαδικασία και ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους στην Tesla. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο υπουργός προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube