Γενικά θέματα 2 Δεκεμβρίου 2016

Καμμένος: Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση

Ο υπουργός Αμυνας απαντά στην τουρκική προκλητικότητα

«Θα υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» δήλωσε από τα Γρεβενά
«Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις» ήταν η απάντηση στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, από τα Γρεβενά, όπου παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων στο 586 Τάγμα Πεζικού.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον σύντομο χαιρετισμό του ενώπιον των νεοσυλλέκτων στρατιωτών, σημείωσε: «Χάρη στις ένοπλες δυνάμεις ο ελληνικός λαός απολαμβάνει συνθήκες ασφάλειας και δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
Επισήμανε ότι «η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνομα της Μακεδονίας, τονίζοντας: «Από εδώ στη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία, σας αναφέρω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως για τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».

Ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια της στρατιωτικής ηγεσίας είναι να προσφέρεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, οι φαντάροι να απολαμβάνουν εκπαίδευση με ταυτόχρονη επαγγελματική πιστοποίηση, που θα τους χρησιμεύει στη μετέπειτα εργασιακή και επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς τούς κάλεσε να κρατούν συνεχή επαφή με τους νέους στρατιώτες, τονίζοντας: «Οφείλετε να τους παραδώσετε υγιείς στις οικογένειες που σας τους εμπιστεύθηκαν».

Κάλεσε τους νέους στρατιώτες να δείξουν ωριμότητα και ενεργό συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους, «αφού υπηρετούν την πατρίδα σε μια περίοδο πολυσυνθέτων οικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων». Μάλιστα, στο τέλος της ομιλίας του, θέλοντας να τιμήσει τους νεοσύλλεκτους, ανακοίνωσε ότι τους δίδεται επτά ημέρες τιμητική άδεια, για να εισπράξει τα χειροκρότημα όλων των συγγενών και επισκεπτών του στρατοπέδου.

Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευμένος από τον αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον ταξίαρχο διοικητή της 9ης ταξιαρχίας, Προκόπη Καρατζέτζο, επισκέφθηκε με ελικόπτερο το ακριτικό φυλάκιο της Διποταμιάς στην Καστοριά και της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα, που βρίσκονται κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που τον συνάντησαν στα σύνορα, ζήτησαν από τον Πάνο Καμμένο μεγαλύτερη παρουσία στρατού στα ακριτικά φυλάκια της Καστοριάς, την παρέμβασή του, ώστε να υπάρξει ασθενοφόρο που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους τής Πρέσπας, την οικονομική εκκαθάριση από τα χρέη, καθώς και την επαναλειτουργία της εταιρείας ΔΕΡΑΦΑΝ στον δήμο Νεστορίου, προκειμένου να παρασκευάζει στολές για τον ελληνικό στρατό.

Ανταποκρινόμενος, τέλος, σε σχετικό αίτημα των φορέων της περιοχής, ο κ. Καμμένος προσφέρθηκε να σταλούν κλιμάκια και μηχανήματα Μεικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ), όπου χρειάζεται, προκειμένου να γίνουν μικροέργα και να λυθούν τεχνικά προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του Γράμμου.
Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube