Weather Icon

Κυπριακό – Εγγυήσεις στη μεταβατική περίοδο από το ΣΑ προκρίνει η Μόσχα

Κυπριακό – Εγγυήσεις στη μεταβατική περίοδο από το ΣΑ προκρίνει η Μόσχα

Το σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί αναχρονισμό, είπε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Η Μόσχα θεωρεί ότι στη μεταβατική περίοδο η πιο αποτελεσματική εγγύηση θα μπορούσε να προέρχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν αιτήματος του Κυπρίου Προέδρου ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων αναφορικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η Μόσχα δια του κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε για τη συνεχή της υποστήριξη στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης  και λειτουργικής λύσης προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο. Η Ρωσία, προστίθεται, θα στηρίξει λύση την οποία οι ίδιοι οι Κύπριοι θα επιλέξουν.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το υπάρχον σύστημα των εγγυήσεων αποτελεί ένα αναχρονισμό και ότι η Μόσχα πιστεύει πως ένα μοντέρνο, ανεξάρτητο κράτος δεν έχει ανάγκη από έξωθεν εγγυητές. Κατά την άποψη της Μόσχας, σημειώνεται, η πιο αποτελεσματική εγγύηση  στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, μπορεί να παρέχεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube