Weather Icon

Ολλανδία: Ανακλήθηκε Τούρκος διπλωμάτης που φέρεται να επιδιδόταν σε κατασκοπεία

Η Τουρκία ανακάλεσε σήμερα έναν διπλωμάτη ο οποίος κατηγορήθηκε από τις ολλανδικές αρχές πως συγκέντρωνε στοιχεία για Ολλανδούς τουρκικής καταγωγής και Τούρκους μετανάστες στην Ολλανδία που τάχθηκαν υπέρ του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου, γνωστοποίησε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση.
Ο Γιουσούφ Ατζάρ, ακόλουθος θρησκευτικών υποθέσεων στην τουρκική πρεσβεία στην Ολλανδία, ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος του παραρτήματος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας στην Ολλανδία, κάτι που σύμφωνα με υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης αποτελεί απαράδεκτη ανάμιξη πολιτικών και θρησκευτικών αρμοδιοτήτων.
Η εξέλιξη ακολούθησε την έντονη ανησυχία που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο Μπερτ Κούντερς, για τη δραστηριότητα αυτού που αποκάλεσε το «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αρκετοί στην Ευρώπη θεωρούν πως ρέπει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube