Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Δεκεμβρίου 2016

Παντελής Σαββίδης: Βρισκόμαστε ήδη στον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Θα είμαστε με τους νικητές;

Παντελής Σαββίδης: Βρισκόμαστε ήδη στον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Θα είμαστε με τους νικητές;

Όταν ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, τον Αύγουστο του 1914, οι αναλυτές περίμεναν πως θα τελείωνε σε τέσσερις μήνες. Διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Εδώ και αρκετόν καιρό, βρισκόμαστε στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει πολύ.

Οι πόλεμοι δεν διεξάγονται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ανάλογα με τις εποχές και τις περιοχές, χρησιμοποιούνται και τα κατάλληλα όπλα.
Θα ήταν αφέλεια να περίμενε κανείς ο σημερινός παγκόσμιος πόλεμος να χρησιμοποιεί στρατιωτικά χαρακώματα. Διεξάγεται με άλλα μέσα, είναι το ίδιο καταστρεπτικός και περισσότερο αποτελεσματικός.
Τι είναι αυτό που υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο; Το γεγονός ότι συντελείται μια παγκόσμια ανακατάταξη, και πριν την συμφωνήσουν οι μεγάλες δυνάμεις, διεξάγονται οι αναγκαίες επιχειρήσεις ελέγχου και επιρροής. Όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι διεξάγονταν και θα συνεχίσουν να διεξάγονται για την ανακατανομή του παγκόσμιου πλούτου, που σημαίνει την γεωπολιτική ανακατανομή και επιρροή.
Αυτήν τη γεωπολιτική αναδιαμόρφωση βιώνουμε τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ίσως από το 2001, με τους Δίδυμους Πύργους. Όλοι το έχουν αντιληφθεί. Δεν είμαι σίγουρος ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και η ελληνική πολιτική ηγεσία.
Στον πόλεμο αυτό η Τουρκία και η Ρωσία βρίσκονται αντιμέτωπες, έστω και αν άλλα δείχνουν τα δημόσια σημάδια.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube