Γενικά θέματα 6 Δεκεμβρίου 2016

Σε δεινή θέση περιήλθαν τα τουρκικά ξενοδοχεία

Σε δεινή θέση περιήλθαν τα τουρκικά ξενοδοχεία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Κατά 40% περιέκοψαν το προσωπικό τους τα τουρκικά ξενοδοχεία, εκ των οποίων πολλά υποχρεώθηκαν να κλείσουν και άλλα αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους, σε μία από τις χειρότερες χρονιές για τον τομέα στη χώρα. Η τουριστική βιομηχανία, που συνεισφέρει 30 δισ. δολάρια τον χρόνο στο τουρκικό ΑΕΠ, έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από σειρά βομβιστικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο. Παραδοσιακά, η χώρα είναι από τις δημοφιλέστερες μεταξύ Αράβων, Ρώσων και Ευρωπαίων τουριστών, αλλά φέτος είδε την πληρότητά της να πέφτει στο 50,4% τους πρώτους δέκα μήνες, σύμφωνα με την Ενωση Ξενοδόχων της Τουρκίας.
Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 42% την ίδια περίοδο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών περιορίστηκε κατά 25% τον Οκτώβριο, εξέλιξη που δείχνει μερική ανάκαμψη ειδικά μετά την πρόσφατη αποκατάσταση των σχέσεων Αγκυρας – Μόσχας.
Η μείωση των Ρώσων τουριστών, που κάθε χρόνο κατακλύζουν τις τουρκικές ακτές της Μεσογείου, υπήρξε ιδιαίτερα επώδυνη. Οι σχέσεις των δύο χωρών επλήγησαν αφότου η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Συρία τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, οι διμερείς σχέσεις ομαλοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. Ιδιαίτερα επλήγη η Κωνσταντινούπολη φέτος, με τα ξενοδοχεία της πόλης να παρουσιάζουν μείωση κατά 25% και πλέον τους πρώτους δέκα μήνες.
REUTERS, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube