Γενικά θέματα 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις αντιγκιουλενικές εκκαθαρίσεις στο κράτος – Συνέλαβαν 30 Επάρχους

Ο Ερντογάν συνεχίζει τις αντιγκιουλενικές εκκαθαρίσεις στο κράτος – Συνέλαβαν 30 Επάρχους

Τριάντα επάρχους και υποψήφιους επάρχους συνέλαβαν οι τουκρικές αρχές ασφαλείας, για συμμετοχή στην FETÖ, που είναι το ακρωνύμιο της Τρομοκρατικής Οργάνωσης του Γκιουλέν, όπως χαρακτηρίζει το καθεστώς Ερντογάν το μέχρι προχθές αγαθό και ευαγές ίδρυμα του ιμάμη Γκιουλέν.
Ο Αρχιεισαγγελέας της Τοκάτης (Ευδοκιάδος), μετά από έρευνα που διεξήγαγε από κοινού με το τοπικό παράρτημα της Υποηρεσίας πλληροφοριών ΜΙΤ, και της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας, κάλεσε για να καταθέσουν επάρχους και υποψηφίους επάρχους.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 75 έπαρχοι και υποψήφιοι έπαρχοι, από τους οποίους οι 30 έχουν συλληφθεί, οι 25 αφέθησαν ελέυθεροι με περιοριστικούς όρους και οι 20 αφέθησαν ελεύθεροι.
Επίσης, για άλλα 15 άτομα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την ίδια υπόθεση.
Τέλος, εντάλαματα σύλληψης εκδόθηκαν και για 16 αστυνομικούς διευθυντες, γιατί συμμετείχαν σε εξετάσεις με στημένες διαδικασίες από το σύστημα Γκιουλέν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube