Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Νοεμβρίου 2016

Παναγιώτης Μπαλακτάρης: Η πολιτική δεν είναι κραυγές, δεν είναι βία – Ελάτε απόψε στη Θεσσαλονίκη, να γνωρίσετε το “δέλτα”

Παναγιώτης Μπαλακτάρης: Η πολιτική δεν είναι κραυγές, δεν είναι βία – Ελάτε απόψε στη Θεσσαλονίκη, να γνωρίσετε το “δέλτα”

Η κάλυψη των βασικών αναγκών μιας κοινωνίας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των  μελών του κοινωνικού συνόλου είναι ζήτημα πολιτικής.
Ο τρόπος, δηλαδή, δια του οποίου θα επιδιωχθεί η ευημερία και η κοινωνική ειρήνη εξαρτάται από την άσκηση της πολιτικής.
Η πολιτική δεν είναι κραυγές.
Η πολιτική δεν γίνεται με βία.
Η πολιτική δεν ασκείται με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού (αφήνω μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα να διαμαρτυρηθεί, ώστε να συσπειρώσει τις λοιπές εναντίον της).
Η ορθή πολιτική, την οποία στην πατρίδα μας έχουμε απωλέσει, χαράσσεται και εφαρμόζεται, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της συνεννόησης για την έννοια που έκαστος δίνει στους όρους του ιδεολογικού-πολιτικού-οικονομικού γίγνεσθαι.
Άνευ αυτής της βασικής και θεμελιώδους συμφωνίας στο επίπεδο των νοημάτων καθίσταται αδύνατη η περαιτέρω σύγκλιση σε κοινές αρχές, ιδέες και προτάσεις.
Ελάτε, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, απόψε στις 19:30 να συζητήσουμε για τους ξεχασμένους ορισμούς των εννοιών Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Συμμετοχή.

Όχι, τα ανωτέρω δεν επιδρούν μόνο σε λεκτικό ή ρητορικό επίπεδο στη ζωή μας, αλλά επενεργούν στην άσκηση της πολιτικής, η οποία επαναλαμβάνουμε αρχικώς είναι η επιδίωξη των βασικών αναγκών μιας κοινωνίας και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των  μελών του κοινωνικού συνόλου.
Γι’ αυτό μάθετε για το “δ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube