Weather Icon
Διαφθορά , ΠΦΑ 18 Νοεμβρίου 2016

Η Αριστερά πρωτοπόρος και στο κούρεμα δανείων

Στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα οικονομικά των κομμάτων αποκαλύφθηκε πως ο ενιαίος Συνασπισμός, στην δεκαετία του 90, επέτυχε αυτό που σήμερα  αγωνίζονται να πετύχουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το κούρεμα του δανείου του.
Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δαρειώτης, ένα σοβαρό άτομο, κατέθεσε πως η ΕΑΡ το 1990 αγόρασε από την Ιζόλα το ακίνητο της Κουμουνδούρου έναντι 115 εκ. δραχμών. Προς τούτο δανειοδοτήθηκε από την Ιονική Τράπεζα  με 80 εκατ. δραχμές. Το 1998 ο Συνασπισμός – διάδοχος της ΕΑΡ– δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής του δανείου  που έφτασε εν τω μεταξύ τα 400 εκατ .δραχμές. Ο πρόεδρος του κ. Ν.Κωνσταντόπουλος πέτυχε κούρεμα του, της τάξεως του 55%. Δηλαδή τα 400 εκατ. δραχμές  έγιναν 175 εκατ. δραχμές. Έναντι το συνολικού αυτού ποσού ο Συνασπισμός κατέβαλε 80 εκατ. δραχμές και τα υπόλοιπα σε δόσεις.
Μα θα- αναρωτηθεί ο αναγνώστης- συγκρίνονται τα 400 εκατ. δραχμές με τα 350 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες; Ο αναγνώστης συγκρίνει ανόμοια πράγματα σε διαφορετικές εποχές.
Ο Συνασπισμός δανειοδοτήθηκε για να αγοράσει ένα ακίνητο. Το ακίνητο, κατά την συνήθη τραπεζική πρακτική, προσημειώθηκε. Όταν μετά από έξι χρόνια δηλώνεται αδυναμία καταβολής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων, η τράπεζα οφείλει να εκπλειστηριάσει το προσημειωμένο ακίνητο.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube