Weather Icon
ΟΗΕ , Ρωσία 25 Νοεμβρίου 2016

«Επίσημη πρώτη» Πούτιν με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

«Επίσημη πρώτη» Πούτιν με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ
Ο Αντόνιο Γκουτιέρες στο Κρεμλίνο

Υπέρ ενός «εποικοδομητικού διαλόγου» τάχθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος την Πέμπτη στο Κρεμλίνο τον Πορτογάλο Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
«Η Ρωσία, ως ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, έχει ταχθεί και πάντα θα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του κεντρικού ρόλου [του ΟΗΕ] στις διεθνείς υποθέσεις, την επίλυση συγκρούσεων, τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο. 
«Ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον προκάτοχό σας, ο οποίος θα σας παραδώσει τα ηνία τον Ιανουάριο. Ελπίζουμε να έχουμε τον ίδιο εποικοδομητικό διάλογο και με εσάς» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, είπε ότι αναγνωρίζει «το ρόλο της Ρωσίας όχι μόνο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αλλά και σε όλες τις πλευρές των διεθνών σχέσεων».

Ο πρώην Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος με αυτήν την ιδιότητα αντιμετώπισε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τον Οκτώβριο, στη θέση του Μπαν Γκι-μουν η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του έτους.
BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube