Weather Icon

Συζητήσεις για το Κυπριακό – Διαπραγμάτευση επί των κριτηρίων του εδαφικού

Συζητήσεις για το Κυπριακό – Διαπραγμάτευση επί των κριτηρίων του εδαφικού
Στην ουσία της διαπραγμάτευσης για τα κριτήρια του εδαφικού οι δύο ηγέτες στο Mont Pelerin – Ετοιμάστηκε έγγραφο με τις θέσεις των δύο πλευρών – Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για πρόοδο μέχρι την Παρασκευή
Στην ουσία της διαπραγμάτευσης επί των κριτηρίων του εδαφικού εισήλθαν από το πρωί Αναστασιάδης – Ακιντζί.

Κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί οι δύο πλευρές έγινε μια εις βάθος και εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων πάνω στα κριτήρια των δυο πλευρών για το εδαφικό που περιλαμβάνονται στο κοινό έγγραφο που ετοιμάστηκε έγινε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, σύμφωνα με  πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Κύπρου) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, κατά την οποία συνεχίστηκε η συζήτηση για το ενοποιημένο έγγραφο με τις θέσεις της κάθε πλευράς για τα κριτήρια του εδαφικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αύριο στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα. Στις 9 εξάλλου αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Στο μεταξύ, οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών παρακάθονται απόψε στο Μοντρέ σε δείπνο στο οποίο τις προσκάλεσαν τα ΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Caveau de Vignerons.
Το κοινό έγγραφο…
Με μπλε μελάνι αναγράφονται οι θέσεις της ε/κ πλευράς και με κόκκινο της τ/κ. Εάν υπάρξουν συγκλίσεις, τότε οι αναφορές θα πάρουν το μαύρο χρώμα.
«Στόχος είναι μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει να υπάρξει συμφωνία επί των κριτηρίων και ακολούθως αυτά τα κριτήρια να αποτυπωθούν σε συγκεκριμένο χάρτη, έτσι ώστε  να μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο συγκεκριμένο θέμα, να υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα, ούτως ώστε να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία», δήλωσε χθες βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε πως όταν υπάρχει αναγκαία βούληση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο χρόνος (που απομένει μέχρι αύριο) είναι ικανοποιητικός.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube