Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 24 Νοεμβρίου 2016

Πού πάνε οι φόροι μας

Πού πάνε οι φόροι μας
Όταν σχεδόν το 60% των φορολογικών εσόδων πηγαίνει σε μισθούς – συντάξεις και δαπάνες ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας, ενώ για την εξυπηρέτηση του χρέους ξοδεύουμε το 9,9% των ετήσιων εσόδων του κράτους, έ, είναι λίγο δύσκολο να υποστηρίζεις ότι μας έχουν ταράξει με φόρους για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους… Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει και ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (με το οποίο κινείται κάπως η οικονομία) στο οποίο εμείς, η εθνική συμμετοχή, είναι περίπου 1 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 5,75 δισ. είναι συνεισφορά των εταίρων – τοκογλύφων…
Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μετά από 8 χρόνια κρίσης όπου το πολιτικό σύστημα έχει δώσει τα ρέστα του να πείσει ότι φταίνε τα μνημόνια, το χρέος, τα δομικά προβλήματα της ευρωζώνης και γενικά όλοι οι άλλοι εκτός από την αφεντιά μας. Και σ’ αυτό, για να είμαστε δίκαιοι, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ικανοί και αποτελεσματικοί.
Υ.Γ. Και μια μικρή απορία: πως γίνεται να έχουμε 11.000 συνταξιούχους σχετιζόμενους με πολέμους?? Τι ορίζουμε ως πόλεμο?
Yiannis Papadogiannis 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube