Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 10 Οκτωβρίου 2016

Τρεις εκθέσεις και ένα διαζύγιο

Αν επέτρεπαν στη διοίκηση του ΔΝΤ να αποφασίσει μόνη της για τη συνέχεια της σχέσης τους με την Ελλάδα, θα έσπευδαν να ζητήσουν την έκδοση συναινετικού διαζυγίου. Οχι βεβαίως από την Ελληνική Δημοκρατία, αφού τόσο διά των προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά σίγουρα με την παρούσα, η χώρα βδελύσσεται οτιδήποτε μελετούν στα κτίρια της λεωφόρου της Πενσυλβανίας. Το διαζύγιο πρέπει να συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους, που διαθέτουν πλειοψηφία και επιρροή στο Ταμείο ικανές να υποχρεώσουν την κυρία Λαγκάρντ να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα. Οι διαθέσιμες εμπιστευτικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν πόσο πολύ έχουν μετανιώσει στην Ουάσιγκτον επειδή, το 2010, δέχτηκαν να παρακάμψουν τους κανόνες και μάλιστα χωρίς να έχουν τον τελευταίο λόγο.
Τα στελέχη του Ταμείου διαθέτουν περίσσια εμπειρία της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας για να θεωρούν ότι ήταν, πράγματι, λάθος η απόφαση που εμπόδισε την καταστροφή της Ελλάδας το 2010. «Επρεπε να διευκολυνθεί μια ελεγχόμενη πτώχευση του ελληνικού χρέους και να πέσει όλο το βάρος στην άμεση διάσωση των τραπεζικών συστημάτων των άλλων κρατών της Ζώνης», εξηγούσε υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικού οίκου. Από την άλλη, κανείς δεν διανοήθηκε ότι ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης θα συμπεριφερόταν τόσο ανεύθυνα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube