Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 14 Σεπτεμβρίου 2016

Όργιο “σπατάλης” στο ελληνικό δημόσιο, γι’ αυτό μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι

Όργιο “σπατάλης” στο ελληνικό δημόσιο, γι’ αυτό μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι

Το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο… “μετάλλιο” αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα “Ελλάδα”, κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.
Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της “επισκόπησης δαπανών” που έχουν κάνει πολλά κράτη μέλη και επιχειρεί πλέον να διενεργήσει και το ΥΠΟΙΚ με στόχο να τις περιορίσει όπως το ίδιο δηλώνει κατά 10% μέσα στην επόμενη 2ετία.
Ωστόσο, η έκθεση είναι ενδεικτική του πως ασκεί την πολιτική η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συνεχή επιβολή νέων φόρων αντί για εξοικονόμηση δαπανών.  
Άλλωστε αυτό δείχνουν και τα στοιχεία  για την μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που συνεχίζει να αυξάνεται  κατά 1,5%, την ίδια ώρα που η εισφορο- φοροκαταιγίδα σαρώνει την αγορά.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube