REAL TIME |

Weather Icon
G-20 , ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία 5 Σεπτεμβρίου 2016

Προς συμφωνία για τη Συρία – Στη Μόσχα το “κλειδί”

Προς συμφωνία για τη Συρία – Στη Μόσχα το “κλειδί”
Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία καταβάλλουν προσπάθειες εξεύρεσης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, την ώρα που οι μάχες στη χώρα συνεχίζονται.

Στέλλα Κόκκινου – Γεωργιάδου
Το κλειδί για την όποια συμφωνία στη Συρία βρίσκεται στις συνομιλίες με τη Ρωσία, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Χανγκτζόου, στην Ανατολική Κίνα, όπου βρίσκονται οι ηγέτες της G20 για τη Σύνοδο Κορυφής.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες, καθώς σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, ενδιαφέρονται να βρουν τρόπο ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική αρωγή.

Θα είναι ωστόσο δύσκολο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση αν δεν υπάρξει συμμετοχή από τη Ρωσία.

Παρόμοιο μήνυμα είχε περάσει χθες και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέροντας ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση οι δύο χώρες.

Σύμφωνα με διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι Πρόεδροι των δύο χωρών συμφώνησαν να έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο Δευτέρα και έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη του Reuters ότι σύντομα ενδέχεται να ανακοινωθεί συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το Συριακό, η οποία θα περιλαμβάνει την εφαρμογή εκεχειρίας σε όλη τη χώρα και θα επικεντρώνεται στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι.

Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος κατέλαβαν σήμερα τη Σχολή Εξοπλισμού του Χαλεπιού και προωθούνται στα νότια της πόλης , με στόχο να περικυκλώσουν και πάλι τις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο οποίος βρίσκεται στις συνοικίες των ανταρτών, σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί στην περιοχή όπου βρίσκονται οι τρεις στρατιωτικές σχολές. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube