Weather Icon

Στόλτενμπεργκ: Κατά του ΝΑΤΟ το πραξικόπημα, συνεργασία Αθήνας-Άγκυρας στο μεταναστευτικό

Η απόπειρα πραξικοπήματος στρεφόταν και εναντίον των συμμάχων της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ, δηλώνει ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Φωτογραφία Hurriyet. 
Η
απόπειρα πραξικοπήματος στρεφόταν και εναντίον των συμμάχων της Άγκυρας
στο ΝΑΤΟ, δηλώνει ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Φωτογραφία
Hurriyet. 

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία «ήταν ξεσηκωμός όχι μόνο εναντίον της δημοκρατίας στην Τουρκία, αλλά και εναντίον των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και των αξιών της Συμμαχίας», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την επίσκεψή του στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. Είδαμε όλοι μας, πόσο σημαντική είναι η προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ήταν σημαντικό να πραγματοποιήσουμε αυτή την επίσκεψη και να εκφράσουμε τα αισθήματα συμπαράστασης μας» είπε ο Στόλτενμπεργκ.


Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στην εθνοσυνέλευση συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Τουρκία. Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρθηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέγοντας ότι «ήταν πολύ σημαντικό να τεθεί υπό έλεγχο η λαθρομετανάστευση. Για το σκοπό αυτό η Ελλάδα και η Τουρκία έκαναν κοινές προσπάθειες.
Έτσι, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με την Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε την κλίμακα συνεργασίας στο Αιγαίο. Αυτό πρόσφερε μεγάλα οφέλη και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη».

09/09/2016 18:20 ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Αμπατζής   Άγκυρα, Τουρκία

 http://mignatiou.com/2016/09/stoltenmpergk-kata-tou-nato-to-praxikopima-sinergasia-athinas-agkiras-sto-metanasteftiko/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube