REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Συρία , Τουρκία 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αμερικανοί στρατιώτες εισήλθαν σε συριακή πόλη στα σύνορα με Τουρκία: Αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν

Αμερικανοί στρατιώτες εισήλθαν σε συριακή πόλη στα σύνορα με Τουρκία: Αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν

American forces are leaving the town of Al Rai

Ένας μικρός αριθμός δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών εισήλθε σήμερα στη συριακή πόλη αλ-Ράι, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για τον συντονισμό των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή των ανταρτών.

Ωστόσο τα μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, που ήταν πέντε ή έξι, αναγκάστηκαν στη συνέχεια να αποσυρθούν πίσω προς την τουρκική μεθόριο όταν σύροι αντάρτες διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία τους στην πόλη, δήλωσε η πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρθηκε επίσης στο περιστατικό λέγοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις έφυγαν από το αλ-Ράι παραμένουν όμως στο συριακό έδαφος.
ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους στον Αυτοκινητόδρομο Καστέλο, κοντά στο Χαλέπι, αλλά επέστρεψαν σχεδόν αμέσως αφού δέχτηκαν πυρά από τους αντάρτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σε μια πρώτη ανακοίνωση το υπουργείο ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις απέσυραν τους άνδρες και τον οπλισμό τους, ενώ οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζονται από τις ΗΠΑ δεν έκαναν το ίδιο.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, που επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας, η συριακή αντιπολίτευση έχει παραβιάσει την εκεχειρία 39 φορές το τελευταίο 24ωρο.
Παρά τις παραβιάσεις, η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να παρατείνει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία για άλλες 72 ώρες.

16/09/2016 17:09 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Βηρυτός, Lebanon
 http://mignatiou.com/2016/09/amerikani-stratiotes-isilthan-se-siriaki-poli-sta-sinora-me-tourkia-anagkastikan-na-apochorisoun/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube