Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 28 Σεπτεμβρίου 2016

Πέντε θέσεις κάτω η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Πέντε θέσεις κάτω η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα υποχωρεί στην 86η θέση μεταξύ 138 χωρών, έναντι της 81ης στην προηγούμενη αξιολόγηση. Η αστάθεια των εφαρμοζόμενων πολιτικών, η φορολογία, η γραφειοκρατία επιβαρύνουν την ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με το World Economic Forum.

Πολύτιμο έδαφος στην ανταγωνιστικότητα συνεχίζει να χάνει η ελληνική οικονομία, με τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη να επιδεινώνεται.
Η χώρα καταλαμβάνει την 86η θέση μεταξύ 138 κρατών στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση “Global Competitiveness Report 2016 – 2017” του World Economic Forum, από την 81η μεταξύ 140 κρατών, που κατείχε στην προηγούμενη αξιολόγηση (“Global Competitiveness Report 2015 – 2016”).
Η πορεία της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη ανταγωνιστικότητας δεν έχει ευχάριστες διακυμάνσεις, με την ελληνική οικονομία να χάνει έδαφος έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της. Η Ελλάδα την περίοδο 2014 – 2015 κατείχε την 81η θέση μεταξύ 144 χωρών στο Global Competitiveness Report, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα βρισκόταν στην 91η θέση της σχετικής κατάταξης.
Σύμφωνα με το “Global Competitiveness Report 2016 – 2017”, που επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ, προκύπτει ότι η Ελλάδα, με βαθμολογία 4,00 (με ανώτερη αξιολόγηση το 7), έχει να διανύσει μακρύ δρόμο για να προσεγγίσει επιδόσεις αντίστοιχες, για παράδειγμα, με αυτές της “πρωταθλήτριας” κόσμου στην ανταγωνιστικότητα -για 8η συνεχόμενη χρονιά- Ελβετίας (βαθμολογία 5,81). Ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους επιμέρους τομείς συνεχίζει να πετυχαίνει διαχρονικά η Σιγκαπούρη (5,72), που κατατάσσεται -επίσης για 8η φορά- στη 2η θέση της λίστας με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του πλανήτη.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube