Γενικά θέματα , Ελλάδα 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πάνος Καμμένος βράβευσε τους καταδρομείς της Ζ ΜΑΚ που έσωσαν τον πιλότο του Apache

«Η ανταπόκρισή σας, με δική σας πρωτοβουλία και με βάση την εκπαίδευσή σας, να σώσετε τους πιλότους, είναι ένα παράδειγμα της ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσής σας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απένειμε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους τρεις κομάντος της Ζ ΜΑΚ οι οποίοι διέσωσαν τον πιλότο του ελικοπτέρου Apache που κατέπεσε στην παραλία Βρασνών της Χαλκιδικής την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της πτώσης του ελικοπτέρου απέδειξαν πως η διάσωση του ταγματάρχη χειριστή του επιθετικού ελικοπτέρου δεν ήταν εύκολη. Ενώ ο συγκυβερνήτης του Apache κατάφερε και βγει γρήγορα, ο πιλότος εγκλωβίστηκε στο μισοβυθισμένο ελικόπτερο και σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία και την έγκαιρη επέμβαση των τριών κομάντος της Ζ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών. Πρόκειται για τον ΕΠΟΠ Λοχία Γεώργιο Σαπρανίδη, τον ΕΠΟΠ Λοχία Αθανάσιο Χριστοδουλάκο και τον ΕΠΟΠ Λοχία Σταύρο Τζαβαριάν, ι οποίοι σήμερα έλαβαν το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως «διότι με την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση του συνέβαλε στον απεγκλωβισμό του χειριστή του ελικοπτέρου ΑΗ-64D, το οποίο κατέπεσε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ-16» πλησίον της ακτής Βρασνών στις 20 Σεπτεμβρίου 2016».





Απευθυνόμενος στους τρεις κομάντος της Ζ ΜΑΚ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε: «Θέλω να σας συγχαρώ για την εξαιρετική πράξη σας. Η ανταπόκρισή σας, με δική σας πρωτοβουλία και με βάση την εκπαίδευσή σας, να σώσετε τους πιλότους, είναι ένα παράδειγμα της ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσής σας. Θερμά συγχαρητήρια, αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας».










Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube