Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 14 Αυγούστου 2016

Κομμουνιστικό Μανιφέστο (Version 2016)

Κομμουνιστικό Μανιφέστο (Version 2016)
20 θεότρελες θέσεις/απόψεις από το Μανιφέστο της Αριστεράς.
Πρωτοεκδόθηκε το 1888 κι έτσι έχει τη δικαιολογία πως, από τότε πέρασαν 128 χρόνια όπου άλλαξαν τα πάντα.

Το θλιβερό είναι πως σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν ακόμα εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν στις θέσεις που περιλαμβάνει. Και το ακόμα πιο θλιβερό είναι πως αυτοί που το πιστεύουν, δεν έχουν μπει ποτέ στον κόπο να το διαβάσουν, παρόλο που πρόκειται για ένα κείμενο, μόνο 28 σελίδων.

Ας δούμε λοιπόν τι λέει το περίφημο Μανιφέστο ξεκινώντας από απλές χαζομάρες και καταλήγοντας σε εξωφρενικά επικίνδυνες για την ελευθερία του ατόμου απόψεις.
1. “…A spectre is haunting Europe – the spectre of Communism…”
Αυτή είναι η πρώτη πρόταση του Μανιφέστου, κι από την αρχή σου δίνει να καταλάβεις πως πρόκειται για παραμύθι μικρών παιδιών ή αφελών. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί τι δουλειά έχει η αναφορά σε “φαντάσματα που στοιχειώνουν”, μέσα σε ένα πολιτικό κείμενο.
2. “…Society is splitting up in two hostile camps directly facing each other: Bourgeoisie and Proletariat…”
Δεν προλαβαίνεις να φτάσεις στην δεύτερη σελίδα και έχεις ήδη τον αυθαίρετο εμφυλιοπολεμικό διαχωρισμό της κοινωνίας σε “Μπουρζουαζία και Προλετάριους” ή πιο απλά σε έχοντες και σε βιοπαλαιστές. Διότι αν δεν δημιουργήσεις τεχνητή αντιπαλότητα και μίσος, πως να πουλήσεις μετά ιδεολογία?


Για τη συνέχεια melgia

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube