Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 7 Αυγούστου 2016

Ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων: Οι εκκαθαρίσεις του Ερντογάν θυμίζουν τις κινήσεις του Χίτλερ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/BERND VON JUTRCZENKA
ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
O ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων παρομοίασε τις «εκκαθαρίσεις» του Ταγίπ Ερντογάν στους κρατικούς Θεσμούς με τις ενέργειες του ναζιστικού κόμματος το ’30.
Ο Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε πως βλέπει παραλληλισμούς ανάμεσα στη συμπεριφορά του Ερντογάν και τα όσα ακολούθησαν στη φωτιά στο Ράιχσταγκ το 1933, την οποία οι ναζιστές παρουσίασαν ως κομμουνιστική συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση και χρησιμοποιήθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ για να δικαιολογήσει μία μαζική περιστολή των ατομικών ελευθεριών.
«Βιώνουμε ένα πραξικόπημα από τα ψηλά, όπως το 1933 μετά από τη φωτιά στο Ράιχσταγκ. Χτίζει ένα αυταρχικό καθεστώς, προσαρμοσμένο αποκλειστικά στον ίδιο», είπε ο Λίντνερ στην Bild. «Επειδή πλέον οι ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα δεν παίζουν ρόλο, δεν μπορεί να είναι εταίρος της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε το Σάββατο και ο Αυστριακός ακροδεξιός Χάινζ Κρίστιαν Στράσε, ο οποίος δήλωσε ότι ο τρόπος που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το αποτυχημένο πραξικόπημα για να πατάξει τους αντιπάλους του θυμίζει το πώς χρησιμοποίησε ο Χίτλερ τη φωτιά στο Ράιχσταγκ για να συγκεντρώσει μεγαλύτερη δύναμη.

Το FDP δεν είναι αυτή τη στιγμή στη γερμανική βουλή, αλλά έχει υπάρξει κυβερνητικός εταίρος της Ανγκελα Μέρκελ και είναι πιθανός σύμμαχος του CDU της Καγκελαρίου μετά από τις εκλογές του 2017, σχολιάζει το Reuters.

Ομως, ο Λίντνερ επέκρινε και τη μέχρι τώρα αντίδραση της Μέρκελ στις εκκαθαρίσεις του Ερντογάν στις ένοπλες δυνάμεις, το Δημόσιο, την Παιδεία και τα ΜΜΕ.

«Με αηδιάζει το γεγονός ότι οι ενταξιακές συζητήσεις της Τουρκίας δεν έχουν τερματιστεί εδώ και καιρό», ανέφερε.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube