Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Αυγούστου 2016

Ούγκο Τσάβες. Σοσιαλιστής, Κομμουνιστής ή Οπορτουνιστής Τσαρλατάνος;

Ούγκο Τσάβες. Σοσιαλιστής, Κομμουνιστής ή Οπορτουνιστής Τσαρλατάνος;

Τελικά ποιος ήταν και ποια πολιτική αντιπροσώπευε ο Ούγκο Τσάβες; Μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια με τις λέξεις, να τον ονομάζουμε σοσιαλιστή η κομμουνιστή η να δεχτούμε τον αυτοπροσδιορισμό του σαν δημιουργό του “σοσιαλισμού του 21ου αιώνα” όπως ονόμασε ο ίδιος το σύστημα του. Είναι γνωστό ότι η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες αλλά η αποτυχία είναι ορφανή. 

Σήμερα με την ολοκληρωτική κατάρρευση της Βενεζουέλας έγινε φανερό ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης του προφανώς κάτι η όλα έγιναν λάθος και αυτό δημιουργεί έναν διχασμό μεταξύ των υποστηρικτών του όχι τόσο στο εσωτερικό της χώρας που πλέον ο Τσαβισμός έχει πιάσει κυριολεκτικά πάτο αλλά στους θαυμαστές του στο εξωτερικό και φυσικά στην Ελλάδα. Έχω την εντύπωση ότι η μερίδα των συμπολιτών μας που ακόμα επιμένει να διατηρεί τις αυταπάτες της σχετικά με το τι συμβαίνει σε μια χώρα 9500 χιλιόμετρα μακριά τους, σε μια χώρα που δεν επισκέφθηκαν και πιθανώς να μην επισκεφτούν ποτέ στην ζωή τους, είναι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως κομμουνιστές. Οι Αριστεροί ροζ κεντρώοι σοσιαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αλλά και οι PODEMOS στην Ισπανία έχουν αρχίσει να κρατάνε αποστάσεις και μάλιστα η υπενθύμιση του σφιχταγκαλιάσματος των ηγεσιών τους με το εδώ καθεστώς τους δημιουργεί εκνευρισμό και αμηχανία.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube