Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Αυγούστου 2016

Χιλιάδες άνθρωποι στα σύνορα Βενεζουέλας – Κολομβίας για λίγα τρόφιμα και φάρμακα

Χιλιάδες άνθρωποι στα σύνορα Βενεζουέλας – Κολομβίας για λίγα τρόφιμα και φάρμακα
Χιλιάδες πολίτες από τη Βενεζουέλα πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία νωρίς το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα.
Κάποιοι άνθρωποι ταξίδεψαν από όλες τις περιοχές της Βενεζουέλας για να σταθούν στην ουρά ελπίζοντας να περάσουν τα σύνορα για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά που βρίσκονται σε έλλειψη στην χώρα τους, η οποία έχει βυθιστεί σε οικονομική κρίση.
«Ήρθα μαζί με την οικογένεια μου για να κάνω κάποιες αγορές, καθώς δεν μπορούμε να βρούμε τίποτε να φάμε», δήλωσε ο Γουίλμαρι Σαλχέδο, ένας 17χρονος φοιτητής μηχανολογίας, που ταξίδεψε 800 χιλιόμετρα από την κεντρική πόλη Μαρακάι, ελπίζοντας να αγοράσει ρύζι, ζάχαρη και μαγειρικό λάδι.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανέφερε πως περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι – πολλοί εκ των οποίων πολίτες της Βενεζουέλας – πέρασαν τα σύνορα από τις πρώτες μόλις ώρες που άνοιξαν τα σύνορα. Μάλιστα, στρατιωτική μπάντα καλωσόριζε τους πολίτες της Βενεζουέλας. Υπενθυμίζεται ότι τα σύνορα των δύο χωρών ήταν κλειστά εδώ και έναν χρόνο.

Για τη συνέχεια AV

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube