Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 7 Αυγούστου 2016

Ο αχός των «κανονιών»

Οι τιμές των ακινήτων είναι στο μισό από το επίπεδο που έπιασαν το 2008. Η κατασκευή κτιρίων είναι κατά 85% μικρότερη από τότε. Κι ας μην ήταν αυτό το καλύτερο έτος της προηγούμενης δεκαετίας.
Αναμενόμενο, αφού ελάχιστα νέα δάνεια εκδίδονται· τα περισσότερα στεγαστικά μειώνονται ή κλείνουν. Είναι να εκπλήσσεται κανείς πόσο πολλοί είναι ακόμη εκείνοι που πληρώνουν κανονικά το δάνειο του σπιτιού.
Ερχεται και ο ΕΝΦΙΑ, στην ουρά τόσων άλλων φόρων, και ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει και τον επόμενο μήνα. Το ακίνητο ήταν πάντα η πιο διαδεδομένη ασφάλεια για το μέλλον. Τώρα φοβόμαστε μήπως το «κεραμίδι» πέσει στο κεφάλι μας.
Ο κλάδος που φημιζόταν ως «ατμομηχανή της οικονομίας» ήταν ο πρώτος που βάρεσε κανόνι. Χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες δουλειές. Οσοι απέμειναν κοιτούν να τα βγάλουν πέρα εργαζόμενοι «στη μαύρη», αφού η αγορά δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει ούτε αυτό που προβλέπει η «σύμβαση» ούτε, ακόμη περισσότερο, τα ένσημα. Εξάλλου, οι ψύχραιμοι, που πιστεύουν ότι «κάποια σύνταξη» τελικώς θα τους περιμένει, έστω και στα 67 τους, ύστερα από 45 και βάλε χρόνια δουλειάς, κατάλαβαν αμέσως το «κόλπο Κατρούγκαλου». Οσα και να δουλέψεις, η σύνταξη θα είναι διά τας πανηγύρεις.

για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube