Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ιρλανδία 31 Αυγούστου 2016

Η Apple, η περίπτωση της Ελλάδας και το Brexit

Η Apple, η περίπτωση της Ελλάδας και το Brexit
Δεν πρόκειται για λάθος είδηση. Πράγματι ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας εκφράσθηκε αρνητικά απέναντι στην κοινοτική απόφαση για πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στην Apple. Kαι η κυβέρνησή του θα προσφύγει εναντίον της απόφασης! Το “επεισόδιο” που σε τελική ανάλυση καταλήγει να δίνει… έμμεση συνέχεια στα κίνητρα του Brexit έχει ως εξής. Μετά από πολυετή έρευνα οι αρμόδιες αρχές της Κομισιόν κινήθηκαν και απέδωσαν ευθύνη εκτεταμένης φοροδιαφυγής στην Apple την οποία κατηγορούν ότι απέφυγε πολύ μεγάλους φόρους μέσω δύο εταιρειών που έχει στην Ιρλανδία. Η φορολόγηση μέσω του εταιρικού μηχανισμού της Ιρλανδίας ήταν χαμηλότερη της μίας μονάδας (1%)! Οι φόροι που έχει αποφύγει αφορούν τις τεράστιες πωλήσεις των προϊόντων της (ipad, iphone, κ.λ.π.) στην Ευρώπη και ειδικά στις μεγάλες αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας κ.λ.π., αλλά και σε άλλες περιοχές υψηλής κατανάλωσης όπως η Μ. Ανατολή και η Ινδία. 
Οι αρχικές προβλέψεις για πρόστιμο της τάξης των 2-3 δισ. ευρώ ξεπεράσθηκαν κατακόρυφα και το πρόστιμο για την Apple όπως είναι γνωστό από τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, είναι κατ’ αρχήν 13 δισ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube