Γενικά θέματα 1 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν οι τελευταίοι 11 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν

Συνελήφθησαν οι τελευταίοι 11 κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν

  • (Φωτ.: ΕΡΑ/ Sedat Suna)
Καρπούς φαίνεται ότι αποδίδει το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κομμάντο που το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, φέρονται να είχαν αποστολή να τον συλλάβουν και στη συνέχεια να τον εκτελέσουν. Έντεκα από αυτούς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, συνελήφθησαν από άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Στους συλληφθέντες, οι ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής έφτασαν μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας. Στην επιχείρηση σύλληψης έλαβαν μέρος ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Οι «11» καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε, το βράδυ της 15ης Ιουλίου, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος στη νοτιοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ωστόσο, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί για το πραξικόπημα και είχε εγκαταλείψει εγκαίρως το ξενοδοχείο, πριν από την επίθεση των ειδικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube