Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση 12 Αυγούστου 2016

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 0,7% στην ελληνική οικονομία στο β΄ τρίμηνο – Η “αριστερή” καταστροφή συνεχίζεται

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 0,7% στην ελληνική οικονομία στο β΄ τρίμηνο – Η “αριστερή” καταστροφή συνεχίζεται
Μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% το β’ τρίμηνο του 2016, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 ανακοίνωσε  η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία προαναγγέλλοντας νέα εκτίμηση στις 28 Αυγούστου που θα περιλαμβάνει νεώτερα στοιχεία του τζίρου υπηρεσιών, της έρευνας εργατικού δυναμικού και άλλων πεδίων.
Η ΕΛ.ΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της, εκτιμά  άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,3% συγκριτικά με το α’ 3μηνο, του οποίου τα στοιχεία έχει αναθεωρήσει σημαντικά.  Σε ετήσια βάση η ύφεση του Α τριμήνου καταγράφεται πλέον στο 0,8% (από 1,4% που είχε αρχικά ανακοινωθεί από την στατιστική αρχή). Επίσης αναθεωρούνται επίσης οριακά τα στοιχεία του 2015.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη η μείωση του “βάθους” της ύφεσης το πρώτο τρίμηνο οφείλεται σε νεώτερα στοιχεία για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και για την πορεία της οικονομίας.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube