REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 1 Ιουλίου 2016

Τα ήθη της Κολομβίας των Βαλκανίων…

Τα ήθη της Κολομβίας των Βαλκανίων…

Η υπόθεση της αλλαγής των  όρων της συμφωνίας με τους Κινέζους δεν αποτελεί έκπληξη. Αντιθέτως, αποτελεί επιβεβαίωση της εκτίμησης πως έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση “τσίρκο”.
Λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός επισκεφθεί το Πεκίνο προκειμένου να αξιοποιήσει περαιτέρω την επιθυμία των Κινέζων να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πύλη των συναλλαγών τους με την Ε.Ε.,  κάποιος παντελώς αδαής της σημασίας των όσων διαχειρίζεται, ενεργών ως συνοικιακός μικροαπατεώνας, αλλάζει εκ των υστέρων τους όρους μιας συμφωνίας σχεδόν διακρατικής.
Της συμφωνίας μιας “λιλιπούτειας” και αναξιόπιστης χρεοκοπημένης χώρας με τη δεύτερη οικονομική και πολιτική υπερδύναμη του πλανήτη.
Ο κ. Δρίτσας και όποιος άλλος είναι αδαής ο δύσμοιρος καθώς  πίστεψε  πως η άλλη πλευρά υπέγραψε να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να παρακολουθεί την υλοποίηση της συμφωνίας χιλιοστό προς χιλιοστό (όχι βήμα-βήμα).
Είναι αδαής γιατί ως αριστεριστής δεν αντελήφθη πως οι Κινέζοι κομμουνιστές, τους οποίους είχαν ως σημείο ιδεολογικής αναφοράς και οι εγχώριοι αριστεριστές, δεν θα είχαν προβλέψει πως θα προσπαθούσε να τους τη φέρει, προκειμένου  να παριστάνει εκ των υστέρων στις ταβέρνες το δεινό επαναστάτη διαπραγματευτή. Αυτοί τους έμαθαν να σκέφτονται και να ενεργούν έτσι, πριν αποφασίσουν να σοβαρευτούν και να κάνουν business για να μην λιμοκτονούν με περηφάνια.
Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube