Weather Icon

Περί αναθεώρησης: Το Σύνταγμα των λίγων – Ξεκινάμε να τελειώσουμε την ολιγαρχία

Σταύρος Καλεντερίδης
Παρουσιάστηκε ξανά στην επικαιρότητα το θέμα – πυροτέχνημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Ήρθε πάλι η ώρα να παρακολουθήσουμε την καθεστηκυία τάξη της χώρας – καθηγητές, πολιτικούς και τους λεγόμενους συνταγματολόγους – αυτούς δηλαδή που οδήγησαν την Ελλάδα στην τραγική σημερινή κατάσταση, να μιλάνε για αλλαγή και λύσεις πιστεύοντας πως μόνο οι ίδιοι μπορούν να μας τις προσφέρουν.
Το σύνταγμα  που ισχύει στην Ελλάδα συντάχθηκε στις 11 Ιουνίου 1975, και αναθεωρήθηκε το 1986, το 2001 και το 2008. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ερωτήθηκαν σχετικά οι πολίτες, ενώ οι επί μέρους αποφάσεις για το σύνταγμα ελήφθησαν σε κλειστά δωμάτια και πίσω από τις κουρτίνες της διαφθοράς, με μοναδικό βέβαια σκοπό να… απολαύσει η χώρα μας το καλύτερο δυνατό και πλέον δημοκρατικό σύνταγμα…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι πολιτικοί κυβερνώντες (καθώς και η αντιπολίτευση) ετοιμάζονται να αναλάβουν για ακόμη μια φορά να μας σώσουν, ενώ οι υπουργοί διατείνονται πως δεν πρέπει επ’ ουδενί  να ερωτηθούν οι πολίτες για τις αλλαγές στο «δικό τους σύνταγμα». 
Οι αλλαγές που θα προταθούν θα εξυπηρετήσουν και πάλι επικοινωνιακούς σκοπούς, φτωχές μικροπολιτικές σκοπιμότητες και θρασύδειλους τακτικισμούς εκατέρωθεν. 
Όμως το πιο πιθανό είναι και πάλι να μας επιβάλλουν ένα σύνταγμα που υποθηκεύει και πολιτικά πλέον το μέλλον μας. 
Δηλαδή, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε κανείς για ένα σύνταγμα ελεύθερων και σκεπτόμενων πολιτών…
Το σύνταγμα άλλωστε δεν χρειάζεται να αλλάξει. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί την άρχουσα ελίτ και τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. 
Είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένο και δομημένο, έτσι ώστε να μην το καταλαβαίνουμε και να εκχωρούμε βάσει αυτού όλα τα δικαιώματα μας κάθε φορά σε μια κλειστή ομάδα ανθρώπων. 
Έχει συνταχθεί με τέλειο τρόπο, για να μην λαμβάνουν καμία απολύτως απόφαση οι πολίτες. καθώς το «σύστημα» δεν μπορεί να μας εμπιστευθεί να αποφασίσουμε ούτε καν για το ποιοι θα είναι οι ηγέτες μας – είναι όλα δηλαδή με ένα μαγικό τρόπο προεπιλεγμένα!
Ασχέτως του τι λέγεται, πως έχουμε δημοκρατία και πως το σύνταγμα είναι «των Ελλήνων», το σύνταγμα που ισχύει και εφαρμόζεται στην πατρίδα μας, ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο σύνταγμα των λίγων, έχοντας εγκαταστήσει ένα ολιγαρχικό πολίτευμα στην Ελλάδα το οποίο και ευθύνεται για το 101% των προβλημάτων της χώρας μας.
Αυτό το οποίο έχουμε δεν είναι Δημοκρατία αλλά Ολιγαρχία. 
Και σκοπεύουμε να την τελειώσουμε. 
Η Ελλάδα και οι πολίτες της δεν είμαστε για πούλημα.
Μάθε πώς ξεκινάμε την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 20:30, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

“Μια δημοκρατική διέξοδος για την Ελλάδα”
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Oι Εκδόσεις Ινφογνώμων και το βιβλιοπωλείο IANOS
σας προσκαλούν στην εκδήλωση
“Μια δημοκρατική διέξοδος για την Ελλάδα”
που θα γίνει την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30
στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα),
στα πλαίσια της παρουσίασης των βιβλίων
του Σταύρου Καλεντερίδη
Δημοκρατία, το Πολίτευμα που περιμέναμε
και
“Σκέψεις και προτάσεις. Η ανάγκη για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα”
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Μετιτανίδου Κατερίνα, διεθνολόγος
Σταύρος Καλεντερίδης, διεθνολόγος – επικοινωνιολόγος
Θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες για πολιτικά θέματα, όπως το Σύνταγμα, ο εκλογικός νόμος, τα δημοψηφίσματα και προτάσεις που μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση.
Σας περιμένουμε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube