Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2016

Ηappy tax freedom day

Ηappy tax freedom day

Χρόνια πολλά σε όλους τους φορολογούμενους

Χ
ρόνια πολλά σε όλους τους φορολογούμενους. Σήμερα είναι η ημέρα φορολογικής ελευθερίας για την Ελλάδα. Η γιορτή είναι κινητή, συνήθως μεταφέρεται όλο και πιο πίσω ανοίγοντας την ψαλίδα εις βάρος του φορολογούμενου. Από τις 366 ημέρες του δίσεκτου χρόνου φέτος, τις πρώτες 188 εργάστηκες για να πληρώσεις τους φόρους σου. Τις υπόλοιπες 178 θα εργαστείς για τα προσωπικά και οικογενειακά έξοδά σου. Εκτός και πέσει καμιά έκτακτη εισφορά ή καμιά νέα αύξηση ΦΠΑ. Ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα. Όταν εσύ κάνεις σχέδια, ο υπουργός Οικονομικών γελάει μαζί σου. Πέρσι η tax freedom day ήταν στις 24/6, ο Αλέξης και ο Πάνος μας φόρτωσαν άλλες 13 ημέρες εργασίας και χαράς για το κοινό ταμείο. Του χρόνου μπορεί να την γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο.

Σήμερα είναι η θεωρητική ημέρα φορολογικής ελευθερίας σου, γιατί ανάλογα με την εργασία σου και τις υποχρεώσεις σου η γιορτή σου μπορεί να πάει ακόμη πιο πίσω. Ο μέσος όρος μειώνεται από τους μισθωτούς του δημοσίου, αν τους βγάζαμε εκτός η tax freedom day για κάποιους θα έγραφε Σεπτέμβριος. Για κάποιους ακόμη αργότερα και ίσως να μην κατάφερναν καν να βγάλουν τη φορολογία στο σύνολο της χρονιάς με βάση τα αναμενόμενα φετινά έσοδα τους. Σκέφτηκα να φτιάξω ένα απλό excel σαν αυτό  αλλά όταν είδα πόσες διαφορετικές φορολογικές κλίμακες υπάρχουν για αντίστοιχη ελληνική εφαρμογή, σκέφτηκα ότι η ζωή είναι μικρή και δεν θα το προλάβω.

Για τη συνέχεια AV

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube