Οι “Ελλείψεις” Στα Σχολεία, Σε 7 Γραφήματα

Οι “Ελλείψεις” Στα Σχολεία, Σε 7 Γραφήματα
Κάθε χρόνο, όταν ανοίγουν τα σχολεία, διαβάζουμε για τους πολύ μεγάλους αριθμούς καθηγητών και δασκάλων που λείπουν από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Είναι ένα θέμα πολύ αγαπητό, ειδικά στους πολιτικούς κάθε κατάστασης (κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενους) καθώς αφορά έμμεσα σε μια χαλαρή αλλά γιγάντια δημογραφική ομάδα (τους γονείς) και άμεσα σε μια σφιχτή και λίγο μικρότερη, αλλά πολύ ισχυρή ομάδα (τους δάσκαλους και τους καθηγητές). Αφορά και στους μαθητές, βεβαίως, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς. Τι ισχύει στην πραγματικότητα μ’ αυτό το πρόβλημα, όμως; Πώς είναι δυνατό να λείπουν τόσοι εργαζόμενοι (δεκάδες χιλιάδες!) από έναν θεωρητικά πολύ σημαντικό κλάδο;
Ας δούμε, πολύ συνοπτικά, επτά γραφήματα. Όλα πλην του τελευταίου προέρχονται από την περυσινή έκθεση “Education At A Glance” του ΟΟΣΑ. Το “at a glance” εικάζω ότι είναι ειρωνικό -η έκθεση είναι 550 σελίδες. Τέλος πάντων. Να τα γραφήματα.

Για τη συνέχεια georgakopoulos.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube