Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 9 Ιουνίου 2016

Την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 προτείνει η Lockheed Martin

Την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 προτείνει η Lockheed Martin
Δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη το κόστος του προγράμματος

Την πρόταση της για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών F-16 που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, παρουσίασε στους στρατιωτικούς συντάκτες υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας, Lockheed Martin. 
Η εταιρεία προτείνει την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Block.50, Block.52+ και  Block.52+ Adv) σε επίπεδο F-16V. Το κόστος του προγράμματος δεν έχει προσδιοριστεί, λόγω του πρωίμου σταδίου των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.


Οι παλαιότεροι τύποι των αεροσκαφών (F-16 Block 30) προτείνεται να αναβαθμιστούν σε επίπεδο F-16M6, δηλαδή στο επίπεδο των πιο σύγχρονων ελληνικών F-16 Block.52+Adv-, μόνο με υφιστάμενο υλικό, που θα αφαιρεθεί  από τα υπόλοιπα προαναφερθέντα ελληνικά F-16. 


Η αναβάθμιση όλων των αεροσκαφών προτείνεται να γίνει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λόγω της διαθέτουσας τεχνογνωσίας της.


Υπενθυμίζεται πως τα αεροσκάφη F-16 έχουν αποκτηθεί από τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις με ισάριθμους διαφορετικούς πρωθυπουργούς, μέσα σε μία 20ετία, (1989-2009).
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube