Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση 18 Ιουνίου 2016

Παντελής Σαββίδης: Brexit-Grexit και το κακό συναπάντημα (του ΣΥΡΙΖΑ)

Παντελής Σαββίδης: Brexit-Grexit και το κακό συναπάντημα (του ΣΥΡΙΖΑ)

Την 1η Ιανουαρίου 2000, την αυγή δηλαδή της νέας χιλιετίας, η Ελλάδα δεν περιλαμβάνονταν μεταξύ των χωρών που εισέρχονταν στη ζώνη του ευρώ. Και η ελληνική κοινωνία έφερε βαρέως το γεγονός ότι ένας ιστορικός λαός που έδωσε στην Ευρώπη το όνομά της, έμενε εκτός του νέου ευρωπαϊκού νυμφώνος. Αλληλοπαρηγορούμασταν ότι τον επόμενο χρόνο θα τα καταφέρναμε, χωρίς να γνωρίζουμε, ως κοινή γνώμη, τη δημιουργική λογιστική που θα εφαρμοζόταν για να σημειώσουμε άλλη μια ελληνική επιτυχία.

Στο βασίλειο των ψευδαισθήσεών μας, βεβαίως. Διότι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ, τότε) και στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η Ελλάδα εισήλθε με πολιτικά κριτήρια. Δεν ικανοποιούσε τις προϋποθέσεις.
Με την ίδια ευκολία που διαμορφώσαμε, τότε, έναν ανεξήγητο και αβάσιμο ενθουσιασμό, διαμορφώνουμε και σήμερα έναν επίσης επικίνδυνο ευρωσκεπτικισμό με αφορμή την ελληνική κρίση και το αναμενόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ένωση. Και, βεβαίως, ενός κακού ιστορικού συναπαντήματος με ό,τι καιροσκοπικό διέθετε η ελληνική κοινωνία.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube