Weather Icon

Σχόλιο του Κρίτωνα του Καππαδόκη, στο “Δεύτερο σε πωλήσεις το βιβλίο “Κρίση και Πατριωτισμός” του Σάββα Καλεντερίδη – Να το κάνουμε πρώτο…”

Σχόλιο του Κρίτωνα του Καππαδόκη, στο “Δεύτερο σε πωλήσεις το βιβλίο “Κρίση και Πατριωτισμός” του Σάββα Καλεντερίδη – Να το κάνουμε πρώτο…”
Συγχαρητήρια για την απήχηση. Και αυτή η είδηση από μόνη της είναι μια θετική εξέλιξη.
Το βιβλίο όπως αναφέρθηκε και στην προ δεκαπενθημέρου παρουσίασή του στον “Ιανό” αξίζει να διαβαστεί. Μεγάλο μέρος από τα άρθρα που εμπεριέχονται σ’ αυτό είναι γνωστά σε όσους παρακολουθούν τον ινφογνώμονα και γενικότερα το έργο τού Σάββα Καλεντερίδη˙ όμως αξίζει να διαβαστούν και σε αλληλοσυσχέτιση, μιάς και πράγματι σταθερή εσωτερική διήκουσα έννοια σε όλα τα άρθρα, εισηγήσεις και ομιλίες είναι η ανιδιοτελής έγνοια για την πατρίδα, που προσδίδει ενότητα στο ψηφιδωτό σύνθεμα τού βιβλίου.

Και έτσι ο γνωστός μας συγγραφέας μιλάει για τον πατριωτισμό, ενεργοποιώντας θετικά αντανακλαστικά τού αναγνώστη. Και μάς θυμίζει έμμεσα, βέβαια, τι είναι πατριωτισμός, δίνοντας ταυτόχρονα σημείο συναγερμού για την ύφεση στην οποία έχει οδηγήσει αυτό το αρχέγονο, πατροπαράδοτο χαρακτηριστικό των Ελλήνων ο προϊών και λοιμικός φιλοτομαρισμός. Και βέβαια σημαντικό ρόλο για την πρόσληψη των μηνυμάτων τού βιβλίου επιτελεί το εισαγωγικό σημείωμα τού συγγραφέα, όπου καταγράφονται επιγραμματικά καίριες “λεπτομέρειες” από την διαδρομή τού σύγχρονου Ελληνισμού και αποδίδονται δίκαια οι ευθύνες σε εκείνους που συνέβαλαν στον εξοβελισμό τού πατριωτισμού από την Ελληνική κοινωνία. Και επειδή νομίζω ότι αποδίδει απόλυτα σωστά το πρόβλημα, αντιγράφω από εκεί ακέραια την εξής κρίσιμη παράγραφο : «Από την μια οι εθνομηδενιστές, οι ανθέλληνες και αντιεξουσιαστές τής κεντροαριστεράς και πό την άλλη η πατριδοκάπηλοι και θεομπαίχτες τής κεντροδεξιάς αφαίρεσαν από τον πατριωτισμό το ιερό του περιεχόμενο και όλα τα στοιχεία ιδεαλισμού που είχε» .
Σάββα Καλεντερίδη κάνεις πολύ σημαντικό έργο. Και ευχόμαστε να συνεχίσεις και να αξιωθούμε να δούμε τούς ευλογημένους καρπούς του.

Υ.Γ. Βέβαια οι ρουφιάνοι πάντα θα καιροφυλακτούν, φίδια δόλια και φαρμακερά, να στάξουν το δηλητήριό τους και να μάς πούν ότι ματαιοπονείς που μιλάς και νοιάζεσαι για την Ελλάδα, αφού αυτή είναι ήδη ένα άπνουν πτώμα ˙ θα υπάρχουν πάντα δολεροί κακόβουλοι που θα θέλουν να παραστήσουν την απαξίωση των ιδανικών και των αγώνων μας, στην οποία τούς οδηγεί η πικρή ανθελληνική λύσσα τους, ως δήθεν αντικειμενικές διαπιστώσεις. Και αυτών η μαυρίλα, όμως,έχει μια χρησιμότητα: χρησιμεύει ως φόντο για να φαίνεται καλύτερα η αντίθεση προς το φώς που αναδύεται από τον παλμό αυτών που μιλάνε και συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να μιλάνε για την Ελλάδα και τα υψηλά πεπρωμένα της . Και ας μάς λενε τρελούς, καθυστερημένους και “εθελοτυφλούντες” γραφικούς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube