REAL TIME |

Weather Icon

Νορβηγία: Το Όσλο ενδέχεται να αναπτύξει στρατεύματα στη Συρία

Σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 60 στρατιωτικούς στην Ιορδανία το καλοκαίρι για να συμβάλλουν στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη σύρων ανταρτών που πολεμούν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
Η Νορβηγία ενδέχεται να αναπτύξει στρατεύματα στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε για να το πράξει από το κοινοβούλιο.
Το Όσλο σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 60 στρατιωτικούς στην Ιορδανία το καλοκαίρι για να συμβάλλουν στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη σύρων ανταρτών που πολεμούν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τον Μάιο, η κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι θα διαβουλευθεί με το Κοινοβούλιο σε περίπτωση που οι συνθήκες μεταβληθούν και χρειαστεί η αποστολή νορβηγικών στρατευμάτων στην ίδια τη Συρία. Σήμερα, η νορβηγική Βουλή έδωσε το πράσινο φως γι’ αυτό.

«Οι ντόπιες δυνάμεις (που πολεμούν το ΙΚ) επιτυγχάνουν περισσότερη πρόοδο από αυτήν που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Τίθεται επομένως (…) στην ημερήσια διάταξη οι συμμαχικές δυνάμεις να μπορέσουν να εκπαιδεύσουν, να συμβουλεύσουν και να παράσχουν επιχειρησιακή υποστήριξη στο συριακό έδαφος στον αγώνα τους (σ.σ. των σύρων ανταρτών) εναντίον του ΙΚ», ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ίνε Έρικσεν Σεράιντε, η υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας.

Το Όσλο έχει ήδη αναπτύξει 120 στρατιωτικούς στο Ιράκ, για να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του ΙΚ σε βόρειες επαρχίες της χώρας αυτής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube