Σταμάτησε η διαδικασία για την απελευθέρωση της visa σε Τούρκους πολίτες

“Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Volkan Bozkir, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο και έπειτα από 45λεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.
«Για να είμαι ειλικρινής έχουμε να κάνουμε με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η συνάντησή μας όμως ήταν εποικοδομητική», δήλωσε Martin Schulz, παρουσία του Τούρκου υπουργού.
«Εξήγησα στον υπουργό» πρόσθεσε ο κ. Schulz, «τους λόγους για τους οποίους δεν έστειλα στην αρμόδια Επιτροπή το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες.
«Αναγκάστηκα να σταματήσω τη διαδικασία διότι οι προϋποθέσεις, που κατά τη δική μας άποψη πρέπει να πληροί η τουρκική πλευρά, δεν πληρούνται σήμερα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΚ διευκρίνισε ότι η απόφασή του βασίζεται στο ότι τα 72 μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η Τουρκία και που έχουν υιοθετηθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο δεν πληρούνται, γι αυτό και σταμάτησε τη διαδικασία.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube