Weather Icon
Αιγαίο , Ρωσία 5 Μαΐου 2016

Lavrov: Θέλει να επεκτείνει τα εδάφη και την επιρροή της η Τουρκία

Η Άγκυρα εμφανίζει ιμπεριαλιστική συμπεριφορά, σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, σε δηλώσεις του στο Russia Today.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, η Μόσχα έχει παρατηρήσει κάποιες “νεό-Οθωμανικές τάσεις” στη διεθνή στάση της Τουρκίας και όχι απλώς όταν πρόκειται για την κατάσταση στη Συρία, τόνισε ο Lavrov.
Η Τουρκία, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται πίσω από τη συζήτηση για τις “ασφαλείς ζώνες” και για ένα “Plan B” για την Συρία, κάτι που αποκαλύπτει τις “επεκτατικές της βλέψεις”, σημείωσε ο Lavrov, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα διατηρεί ακόμη μια στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ, παρά τη ρητή επιθυμία της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία ποτέ δεν επέτρεψε τις τουρκικές δυνάμεις να εισέλθουν και έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη να φύγουν.
Η Τουρκία φαίνεται ότι θέλει να “επεκτείνει την επιρροή της και να διευρύνει τα εδάφη της”, εξήγησε. Ως παράδειγμα, ο Lavrov υπογράμμισε ότι η Τουρκία είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο 1.800 φορές πέρυσι, ενώ το ΝΑΤΟ δεν είπε τίποτα.

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube