Weather Icon

FT : Ο Σόιμπλε ψάχνει συμφωνία με το ΔΝΤ για Ελλάδα

FT : Ο Σόιμπλε ψάχνει συμφωνία με το ΔΝΤ για Ελλάδα

Εγκλωβισμένος ο Β. Σόιμπλε καθώς δεν θέλει να πάει στη γερμανική Βουλή ούτε ρύθμιση χρέους, ούτε απόφαση για συνέχιση του ελληνικού προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ. Ποιες λύσεις βρίσκονται στο τραπέζι για να πειστεί το ΔΝΤ να πει «ναι».

Η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθούν να περιορίσουν τις διαφορές τους στο θέμα της ελληνικής διάσωσης και να αποφύγουν μια διαμάχη που θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.
«Είμαι βέβαιος (…) δε θα έχουμε μια νέα κρίση μέσα και γύρω από την Ελλάδα και θα φτάσουμε σε ένα εύλογο αποτέλεσμα», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, την Πέμπτη μετά τις συζητήσεις με την Κριστίν Λαγκάρντ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, επάνω στα περιθώρια μιας συνάντησης των G7 στην Ιαπωνία. «Χωρίς το ΔΝΤ δε θα μπορούσε να υπάρχει εύλογο αποτέλεσμα».
Η Γερμανία και οι εταίροι της στην ευρωζώνη βρίσκονται σε έντονες διαπραγματεύσεις με το Ταμείο ενόψει της απελευθέρωσης των δανείων που απελπισμένα χρειάζεται η Αθήνα. Οι υπουργοί της ευρωζώνης επιθυμούν να φτάσουν σε συμφωνία στη συνάντηση της επόμενης εβδομάδας, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εξασφαλίσει πρόσβαση σε κεφάλαια τον επόμενο μήνα.
Το ΔΝΤ έχει απειλήσει να μη συμμετάσχει οικονομικά στην νέα ελληνική διάσωση χωρίς μεγάλα, νέα, μακροπρόθεσμα μέτρα για ελάφρυνση χρέους της εύθραυστης ελληνικής οικονομίας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube